15 Ocak 2013 Salı

iyi, kötü, çirkin

mutlukediden yani çağlardan geldi bu üç kelime benim satırlarıma. Birileri verecekti bu üç kelimeyi eninde sonunda o da zamanının bir kısmını filmlerle geçiren kişiden geldi. Bakalım benden ne çıkacak...

İyi, kötü ve çirkin adlı üç arkadaş kabilelerinden kovulmak için iyi, kötü ve çirkin gibi davranıyorlardı. Bunlardan iyi olanı herkesle iyi geçinip, herkese iyi davranıyordu. Ancak kötülük soyundan geldiği için dışlanacaktı ve o da bunu istiyordu. Kötü olan ise iyi olanın yaptığı her şeyi tersine çeviriyordu. Herkese kötülük yapıp onları zor duruma sokuyordu. İyi ve kötü sürekli bir mücadele içerisindeydi. Kötü ise hoşgörü soyundan geliyordu ve bu yaptıkları hiçte hoş görülecek şeyler değildi. Ve arkadaşları çirkinin aslında yapması gereken hiçbir şey yoktu. Güzellik ailesinin doğan tek çirkin çocuğu olmakla beraber çirkinlik ailesinden bile çirkindi. Çünkü amacı çirkin olmaktı. Bu kısıtlamalardan bıkmıştı. Bu basmakalıp şeylerden bıkan sadece kendisi değildi. Kişilik okulunda tanıştığı iyi ve kötü de aynı fikirdeydi.


Üçünün de ortak özelliği olan şey aslında kişiliklerinde bulunan diğer özelliklerdi. Ve biraz olsun farklı davranmak istiyorlardı. İstedikleri gibi yaşamak istiyorlardı. Gerçekleri günyüzüne çıkartmalılardı.

Kişilik okuluna gittiklerinde birbirlerinin benliklerini görebildiler. Çünkü onlar önyargı ile bakmıyorlardı. "Sen şu aileden geliyorsun bizden uzak dur, çirkin!" ya da "Senin gibi kötü insanlarla konuşamayacak kadar iyiyim ben!" diyenler gibi değillerdi. Zaten yaptığı şeyin kötülük olduğunu bilmeyip her tarafta iyi olduğunu söyleyen birer gösteriş sürüsünden ibaretlerdi.

Birbirlerini görür görmez tanışıp planlarını geliştirdiler. Ve bu kabileden atılmak için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Kabile başı "Yürüyen Kişilik" bu üçünü köyden kovdu. Ve bu üç arkadaş gerçek kişiliklerini birleştirip yepyeni bir kişilik ile köylerine geri geldiler. Herkese yabancı gibi gözüken bu tek benlik Adalet'i temsil ediyordu. Kabileye adalet getirdiğini söyleyen ve yüksek mertebeden olduğunu iddia eden "Doğruluk Abidesi" unvanlı kişi olarak tanıttılar kendilerini. Ve tüm kabileye gerçekleri anlattılar. Yapmak istediklerini yapıp istedikleri biri oldular. Ailelerini benliklerine kavuşturdular...

Hiç yorum yok: